תזונה עשוייה למנוע מחלות קרדיווסקולריות, בפרט תזונה ים-תיכונית (Mediterranean-style diet). קיימות ראיות מעטות לגבי קשרים אפשריים בין תזונה ים-תיכונית לבין מסת החדר השמאלי (left ventricular mass).
עוד בעניין דומה
היפותזת החוקרים במחקר זה היתה, כי קיים קשר הפוך בין היענות לתזונה ים-תיכונית לבין מסת חדר שמאל בקרב מטופלים מ-Northern Manhattan Study - מחקר רב-אתני מבוסס אוכלוסייה.
במחקר השתתפו 1,937 נבדקים שעברו הערכות תזונה ומדידות של מסת חדר שמאל על-ידי אקו-קרדיוגרפיה, שגילם הממוצע 67. 40% מתוכם גברים, ועם אתניות מגוונת. ההיענות לתזונה ים-תיכונית דורגה מ-0 עד 9, כאשר 9 מציין היענות שלמה ורציפה לדיאטה.
נצפה קשר הפוך בין רמת ההיענות לדיאטה לבין מסת חדר שמאל.
לאחר תיקנון עבור מאפיינים דמוגרפיים, גורמי סיכון התנהגותיים, סוכרת ולחץ דם נמצא, כי עם כל עלייה של נקודה אחת במדד ההיענות לדיאטה, נצפתה ירידה של 1.98 גרמים במסת חדר שמאל. נבדקים עם היענות ברמות 6-9 לדיאטה היו עם מסת חדר שמאל נמוכה יותר ב-7.30 גרם בממוצע, בהשוואה לנבדקים עם רמות היענות של 0-5.
קשר זה נחלש, אך שמר על מובהקות סטטיסטית, לאחר תיקנון נוסף עבור מדד מסת הגוף (BMI). כמו כן, התוצאות היו דומות כאשר מסת חדר שמאל תוקננה עבור גובה.
מחקר זה הוכיח, כי היענות גבוהה לתזונה ים-תיכונית קשורה למסה נמוכה של חדר שמאל, המהווה גורם סיכון חשוב למחלות קרדיווסקולריות. קשר זה עשוי להיות קשור בחלקו ל-BMI. הקשר למסת חדר שמאל עשוי להיות מעורב בהשפעה המגנה של תזונה ים-תיכונית מפני מחלות קרדיווסקולריות.