אלרגיה למזון 23.05.2022

גורם סיכון לאי סבילות לאלרגנים במזון: תסמינים בפה ובלוע ללא תגובה סיסטמית

הגורמים לסבילות לאלרגנים במזון אינם ברורים. במחקר הובהר הקשר בין תסמינים בפה ובלוע ללא תגובה סיסטמית לסבילות לאלרגנים במזון

אלרגיה למזון (אילוסטרציה)

הגורמים לסבילות לאלרגנים במזון אינם ברורים. מטרת המחקר היתה להבהיר את הקשר בין תסמינים בפה ובלוע ללא תגובה סיסטמית (OSw/oS) לסבילות לאלרגנים במזון.

במחקר זה נכללו 217 מטופלים עם אלרגיה לביצים (n = 121), חלב (n = 55), וחיטה (n = 41) אשר אובחנה על ידי מבחן תגר אוראלי (OFC) מ-2014 עד 2017. המטופלים קיבלו טיפול פומי חיסוני בבית או בבית החולים לאחר אבחנתם.

החוקרים השוו את שיעורי ההיארעות של סבילות במהלך שנתיים על סמך OSw/oS ומשתנים נוספים עבור 217 מטופלים עם אלרגיה למזון. החוקרים הגדירו OSw/oS כתסמינים מבודדים לאי נוחות אורו-פארינג׳אלית אשר הופיעה לאחר בליעה של מינון בטוח של מזון אלרגני על פי OFC במהלך ששת החודשים הראשונים.

תוצאות המחקר הראו כי 53 פיתחו OSw/oSי(24.4%) ו-151 (30 ביצים, 85 חלב ו-36 חיטה) הגיעו לסבילות בתוך שנתיים. כמו כן, מטופלים ללא OSw/oS הדגימו שיעור מוגבר של היארעות סבילות בהשוואה למטופלים עם תסמינים (יחס סיכונים גס 5.62, רווח בר סמך של 95% 3.58–8.82, p < 0.001). בנוסף, הקשר היה משמעותי גם באנליזה רב משתנית (יחס סיכונים מותאם 9.5, רווח בר- סמך של 95%: 5.25–17.20, p < 0.001) באופן בלתי תלוי בגורמי סיכון אחרים לאי סבילות.

החוקרים סיכמו כי תוצאות המחקר הראו ש-OSw/oS עשוי להוות גורם סיכון לאי סבילות לאלרגנים במזון. חשיפת סיכון גבוה לאי סבילות לאלרגנים במזון עשויה לסייע למטופלים ומשפחתם וכן למטפלים להתכונן לאתגר שבהמשך טיפול פומי עם אימונותרפיה.

מקור:

Hamada et. al (2022) Allergy, Asthma & Clinical Immunology DOI: https://doi.org/10.1186/s13223-022-00675-1

נושאים קשורים:  סבילות,  מזון,  אימונותרפיה,  מחקרים,  אלרגיה למזון
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו