הגורמים לסבילות לאלרגנים במזון אינם ברורים. מטרת המחקר היתה להבהיר את הקשר בין תסמינים בפה ובלוע ללא תגובה סיסטמית (OSw/oS) לסבילות לאלרגנים במזון.
עוד בעניין דומה
במחקר זה נכללו 217 מטופלים עם אלרגיה לביצים (n = 121), חלב (n = 55), וחיטה (n = 41) אשר אובחנה על ידי מבחן תגר אוראלי (OFC) מ-2014 עד 2017. המטופלים קיבלו טיפול פומי חיסוני בבית או בבית החולים לאחר אבחנתם.
החוקרים השוו את שיעורי ההיארעות של סבילות במהלך שנתיים על סמך OSw/oS ומשתנים נוספים עבור 217 מטופלים עם אלרגיה למזון. החוקרים הגדירו OSw/oS כתסמינים מבודדים לאי נוחות אורו-פארינג׳אלית אשר הופיעה לאחר בליעה של מינון בטוח של מזון אלרגני על פי OFC במהלך ששת החודשים הראשונים.
תוצאות המחקר הראו כי 53 פיתחו OSw/oSי(24.4%) ו-151 (30 ביצים, 85 חלב ו-36 חיטה) הגיעו לסבילות בתוך שנתיים. כמו כן, מטופלים ללא OSw/oS הדגימו שיעור מוגבר של היארעות סבילות בהשוואה למטופלים עם תסמינים (יחס סיכונים גס 5.62, רווח בר סמך של 95% 3.58–8.82, p < 0.001). בנוסף, הקשר היה משמעותי גם באנליזה רב משתנית (יחס סיכונים מותאם 9.5, רווח בר- סמך של 95%: 5.25–17.20, p < 0.001) באופן בלתי תלוי בגורמי סיכון אחרים לאי סבילות.
החוקרים סיכמו כי תוצאות המחקר הראו ש-OSw/oS עשוי להוות גורם סיכון לאי סבילות לאלרגנים במזון. חשיפת סיכון גבוה לאי סבילות לאלרגנים במזון עשויה לסייע למטופלים ומשפחתם וכן למטפלים להתכונן לאתגר שבהמשך טיפול פומי עם אימונותרפיה.
מקור: